Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, dünyanın en büyük şirketleri ve markaları listesinde başı teknoloji odaklı markalar çekiyor. Günlük hayatımızda hepimizin isimlerini sıkça duyduğu bu markalar büyük bir hızla büyüyor ve gelişiyor.

Dünyanın En Büyük Şirketleri Sıralaması

Dünyanın en büyük şirketleri gündelik hayatımızda hemen hemen hepimizin rastladığı, aşina olduğu markalarsan oluşuyor. Sıralama şu şekilde;

  • Apple: (355,08 milyar dolar)
  • Amazon: (350,27 milyar dolar)
  • Google: (263,43 milyar dolar)
  • Microsoft: (184,25 milyar dolar)
  • Walmart: (111,92 milyar dolar)
  • Facebook: (101,2 milyar dolar)

Tüm bu şirketler binlerce çalışanıyla yıllardır tüm dünyaya hizmet veren büyük şirketlerdir. Günden güne faaliyetleri ve değerleri artıyor ve sıralamada değişiklikler olabiliyor.

Dünyanın en büyük şirketleri hangileri?

Teknoloji, sosyal medya ve e-alışverişin hayatımızın büyük bölümünü oluşturduğu günümüzde, dünyadaki dev şirketlerin de bu alanlarda faaliyet gösteren markalar olması dikkat çekiyor.

​​​Dünyanın en büyük şirketleri Apple İlk Sırada

Apple

İlk sırada adını neredeyse her an duyduğumuz teknoloji devi Apple var. En değerli şirket unvanının sahibi olan Apple, 355,08 milyar dolar değeriyle rakiplerinin önüne geçiyor. Elektronik ve bilgi sektöründe faaliyet gösteren Apple, kişisel bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar üretiyor. Şirketi, 1 Nisan 1976’da Steve Jobs kurdu. Başlangıçta ev bilgisayarlarının montajına ve PS’ye özel modeller üretmeye başladı. Daha sonra şirket, Apple markasıyla iphone akıllı telefonları ve ipad tabletlerini dünyaya tanıtarak büyük başarı elde etti. Apple’ın merkezi ABD, Kaliforniya, Cupertino kentindedir.

Amazon

Amazon

Perakende hizmet sektöründe faaliyet gösteren Amazon, internet üzerinden farklı mallar satış ve teslim eden bir Amerikan şirketidir. Amazon Web sitesini çevrimiçi bir mekan olarak kullanan üreticiler, tedarikçiler ve internet kullanıcıları herhangi bir ürünü kendi başlarına satabilirler. Ana faaliyet alanı çeşitli ürünleri satmak olan Amozon, hizmet popülerliği, ürün kalitesi, düşük fiyatlar ve hızlı teslimat sağlaması sebebiyle hızla büyümeye devam ediyor. Amazon, Bezos tarafından 1995 yılında kuruldu. Şirketin merkezi Seattle, Washington’da bulunuyor. Tahminlere göre şirketin yaklaşık 957.500 çalışanı var.

Google

Google

İnternet aramaları, reklam teknolojileri, çevrimiçi bilgi dağıtımı ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu bir Amerikan şirketi olan Google, internet tabanlı hizmet ve ürünlere ev sahipliği yapıyor. Kazancının büyük bir kısmını GoogleAds programı ile reklamlardan elde ediyor. Google’ı Ocak 1996’da, Larry Page ve Sergey Brin, Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi oldukları sırada kurdular.

Microsoft

Microsoft

Yazılım geliştirme sektöründe faaliyet gösteren Microsoft, dünyanın en büyük şirketleri arasında adından sıkça söz ettiriyor. Uluslararası bir üne sahip şirket Bill Gates tarafından 1975 yılında kuruldu. O zamanlarda Microsoft, ev bilgisayarları için paketlenmiş yazılımı kullanmayı önermiş olan ilk yazılım geliştirici oldu. Kullanıcıların bilgisayar kullanma becerilerini kolayca geliştirmeye olanak veren bir atılımdı. Sistem şirkete büyük başarı ve inanılmaz bir kar getirdi. Bugün de Microsoft dünyanın lider şirketlerinden birisi ve kurucusu Bill Gates dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor.

Walmart

Walmart

Walmart, dünya çapında perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinde şubeleri bulunuyor ve Walmart’ın bünyesinde yaklaşık 2,1 milyon kişi çalışıyor. En büyük rakipleri ise Metro AG, Carrefour ve Tesco’dur.Dünyanın en büyük şirketleri sıralamasında başı çeken bu şirketler, her geçen gün kendilerini geliştiriyor ve dünya çapında yaptıkları yeniliklerle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Facebook

Facebook

Facebook, insanlar tarafından kullanılan dünya çapında sosyal medya platformudur. Dünyanın en büyük şirketleri arasında Facebook adından sıkça söz ettiren. İnsanlar ile iletişim kurmasına ve bilgi alışverişi,  fotoğraf, video, paylaşma özelliği bulunmaktadır. Facebook eski adıyla “The Facebook’” Şubat 2004 Harvard Üniversitesi’ndeki başlangıçta öğrenciler için kurulmuştu. Fakat çok ilgi gören bugünkü adi ile Facebook, dünya çapında en iyi şirketler arasına girmeyi başarmıştır. Sorusuna cevap 4 Şubat 2004 tarihi iken, bildiğimiz anlamda herkesin, tüm e-postaların erişimine açılan facebook 11 Eylül 2006’da faaliyetlerine başladı.