Aileye yeni bir bireyin katılması anne ve baba adayları için heyecan ve mutluluğu beraberinde getiriyor. 

Gebelik ve doğum süreçlerinde anne ve bebek sağlığının yakından izlenmesi düzenli sağlık kontrolleri ile mümkün oluyor. Sağlık hizmetlerini konforlu şartlarda sunan özel sağlık kuruluşları ailelerin ilk tercihi olsa da özel hastanelerden alınan sağlık hizmetlerinin maliyeti çoğu zaman bütçeyi zorlayıcı seviyelerde olabiliyor. Doğum paketi uygulaması ailelerin sağlık masraflarıyla ilgili herhangi bir kaygı hissetmeden hayatlarının en keyifli anlarının tadını çıkarmalarına yardımcı oluyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası hâlihazırda Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduğu sigortadan faydalananların bu sigortaya ek olarak yaptırabildikleri bir sigorta türü olarak tanımlanıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası sigortalıların SGK ile anlaşması olan özel hastanelerde avantajlı fiyatlarla sağlık işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Söz konusu fiyatlardan yararlanabilmek için tercih edilen sağlık kuruluşunun aynı zamanda poliçenin alındığı sigorta şirketi ile de anlaşmalı olması gerekiyor. 

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ayakta tedavi ve yatarak tedavi olmak üzere iki farklı ana teminat bulunuyor. Sigortalılar bu iki teminatın sadece bir tanesini ya da her ikisini birden poliçelerinin kapsamına aldırabiliyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile birlikte kullanıcılara sigorta şirketleri arasında çeşitlilik gösteren birtakım ek teminat alternatifleri de sunuluyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi de bu ek teminatlar arasında bulunuyor ve ihtiyaç görüldüğü durumlarda sigortalının isteği doğrultusunda poliçeye eklenebiliyor. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamındaki doğum teminatından yalnızca 18 yaş ve üzerindeki sigortalılar yararlanabiliyor. Gebelik sürecinde ihtiyaç duyulan doktor kontrollerini de kapsayan doğum paketinin ekleneceği poliçede hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi teminatlarının bulunması şartı aranıyor. Sigorta şirketlerinin büyük çoğunluğunda doğum teminatından faydalanabilmek için belirli bir bekleme süresi bulunuyor. Buna göre sigortalının hamileyken doğum teminatı alması mümkün olmuyor ve çoğu sigorta şirketinin uygulamasına göre hamileliğinin doğum teminatının alınmasından itibaren en az 12 ay sonra başlaması gerekiyor. Sigorta firmalarının uyguladığı bekleme süresi birbirlerinden farklı olabiliyor. Hamile kalmayı düşünenlerin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdıkları sigorta şirketinin doğum teminatı bekleme süresini araştırarak ileriye dönük planlarına buna göre yön vermeleri öneriliyor. Bazı sigorta şirketleri hamilelik esnasında sigorta poliçesine doğum teminatı ekleme seçeneği sunabiliyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Neleri Kapsar?

Sosyal güvenlik kurumu kapsamında sigortalı olup çocuk sahibi olmayı planlayanlar için tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı önemli bir fırsat niteliği taşıyor. Anne adayı sigortalılar bu teminat sayesinde maddi endişelerden uzak ve daha konforlu bir hamilelik geçirme imkânı bulabiliyor. Teminat, hamilelik ve doğum sürecinde ihtiyaç duyulan çok sayıda sağlık hizmetini sigorta şirketinin belirlediği şart ve limitler çerçevesinde güvence altına alıyor. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi, sezaryen veya normal doğum işleminin yanı sıra sigortalının hamilelik dönemi boyunca yaptırdığı rutin muayenelerin masraflarını da sigorta şirketinin belirlediği adet sınırına kadar karşılıyor. Genel uygulamada sigorta şirketleri muayene sınırını 10 adet seviyesinde belirliyor. Yapılan muayeneler ile ilgili olarak doktor tarafından talep edilen test ve tetkiklerin büyük bir bölümü doğum teminatının içerisinde yer alıyor. Gebelik ve doğum sırasında komplikasyon yaşanması halinde oluşan durumun tedavisiyle ilgili giderler poliçede yer alan teminatlar kapsamında sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Doğumun ardından sigortalının kullandığı hastane odası ile refakatçi ve hastane yemeği de tamamlayıcı sağlık sigortası doğum paketi kapsamında bulunuyor.