Stor perde mekanizmalı perde modelleri arasında özel bir yere sahiptir. Son dönemin popüler perde çeşitlerinden olan storların kullanım alanları oldukça fazladır.
Storlar, zincirli ve yaylı mekanizmaları sayesinde açılıp kapanan perde çeşidini ifade eder. Perdeyi hareket ettiren zincir bir boruya bağlıdır. Perdenin açılması için zincir aşağı doğru çekilir ve perde kumaşı boruya sarılır. Perde kapatılmak istediğinde ise diğer tarafta kalan zincir aşağı yönde çekilerek perdeye sarılan kumaşın açılması sağlanır.
Son dönemlerdeki teknolojik gelişmelerle birlikte motorlu storlar da üretilmektedir. En önemli özellikleri ergonomik olmalarıdır. Motorlu storlar, perde sektöründe konforlu tasarımlar konusunda yeni bir dönem başlatmıştır. Bu perde modellerini uzaktan kumanda ile çalıştırmak mümkündür.
Stor Perde Kullanışlı Mı?
Storlar, pratik perde çeşitleri olduğundan kullanımı kolaydır. Bu perdeler kent yaşantısının yoğun temposu içerisinde zahmetsizce kullanılabilmektedir. Özellikle çalışan kadınların işini çok kolaylaştırır. Takılması çıkarılması kolay olduğu gibi temizliği de rahattır. Dolayısıyla bu perde modellerinin kullanışlı olduğunu söylemek mümkündür.
Storlar pek çok farklı modelde üretilmektedir. Zengin model çeşitliliği bu perde modellerinin her ev dekorasyon stili için uyumlu seçenekler sunmasını sağlar. Modern perde ürünleri olsalar da hem modern hem de klasik dekorasyon stilleriyle uyumludur. Hem güneşlik, hem tül hem de fon perde işlevi gördüğünden bütçeden tasarruf yapılmasına olanak tanır.
Stor Perde İçeriyi Gösterir Mi?
Storların ışık geçirme özelliği yoktur. Bu nedenle içeriyi göstermez. Yatak odaları için ideal perde çeşitleri arasında yer alır. Aynı zamanda ofis ve otel gibi dışarıdan görülmesi istenmeyen her türlü mekan için kullanıma uygundur.
Stor Perde Nasıl Takılır?
Storların takılması ve çıkarılması kolaydır. Perde satın alınırken tüm aparatlar beraberinde alınırsa perdeyi takma işlemi kısa sürede tamamlanır.
Perdeyi takmak için bir merdivenin üzerin çıkılarak klemensler tavana veya kornişe monte edilir. Klemnsler küçük bir matkap vasıtasıyla paralel şekilde takılır. Daha sonra perde düz bir şekilde klemenslerin arasına oturtulur. Son olarak perde mekanizmasının çalışıp çalışılmadığı kontrol edilir.
Stor Perde ve Zebra Perde Arasındaki Fark Nedir?
Storlar ve zebra perdeler arasındaki en önemli fark ışık geçirgenliğidir. Storların ışık geçirme özelliği bulunmazken zebra perdeler istenildiği taktirde ışık geçirgenliği ayarlanabilmektedir. Zebra perde modellerinde tül ve perde aynı yüzeye dikilirken storlarda polyester ipek kullanılır.
Stor Perde Ne İle Silinir?
Storları silmek için perdeyi çıkarmak gerekir. Ardından perdenin deterjanlı su ve bir süngerle yavaşça silinmesi gerekir. Perde kuruduktan sonra aynı şekilde yerine takılır.